Pedikyr hemma

Ge dina fötter den kÀrlek, vÄrd och omtanke de behöver. Du kan antingen bestÀlla en tid för pedikyr hos en fotvÄrdsterapeut eller göra en egen hemma i lugn och ro. En pedikyr behöver inte vara krÄnglig, det enda du egentligen behöver Àr att införskaffa dig det du behöver samt avsÀtta lite tid för att utföra den.

Observera att FotvÄrdsprodukter.se Àr en jÀmförelsesida. NÀr du klickar pÄ en produkt skickas du till ÄterförsÀljaren med bÀst pris pÄ just din produkt, exempelvis Apoteket eller Apotea, dÀr du snabbt, tryggt och sÀkert kan bestÀlla din vara direkt hem till brevlÄdan.

Hitta de bÀsta produkterna för pedikyr hemma

Förslag pÄ bra saker att ha nÀr man ska göra en pedikyr hemma kan exempelvis vara en fotbalja, fotbadsprodukter, peeling, olja till fot och nagelband, handduk, fotfil, nagelbandspinne, nagelfilar av olika slag, nagelsax, nageltÄng, bomullsrondeller, tops, underlack, nagellack och överlack.

Fila med en vanlig fil eller en elektrisk fotfil. VĂ€ljer du en vanlig fil börja dĂ„ med grövre sidan och avsluta med den finare. VĂ€ljer du en elektrisk fotfil som inte Ă€r vattentĂ€t bör du inte blöta fötterna innan, den funkar nĂ€mligen som bĂ€st pĂ„ torr hud.  Är du Ă€ldre eller lider av en sjukdom kan det ibland vara svĂ„rt att fila med vanlig fil och dĂ€rför Ă€r en elektrisk fotfil ett bra alternativ. Vill du köpa en ny fil sĂ„ har vi fler bra alternativ att vĂ€lja emellan.

Först och frÀmst Àr det viktigt att göra i ordning en plats i ditt hem dÀr du kan utföra pedikyren. Det Àr bra om du tÀnker pÄ din kroppshÄllning genom att vÀlja en sittplats som möjliggör att du sitter rakt med ryggen. Det fÄr gÀrna vara i en mysig miljö, med lugn musik och en behaglig rumstemperatur. LÀgg en handduk under baljan, utför inte ditt fotbad pÄ ett trÀgolv som inte tÄl vÀta.

 

Fotbad innan pedikyr hemma

Börja med att ta bort gammalt nagellack genom att anvĂ€nda ett acetonfritt nagellackborttagningsmedel. Aceton kan annars torka ut naglar och orsaka sprickor. Efter det fyller du upp baljan med vatten (lite varmare Ă€n kroppstemperatur) och stĂ€ller den pĂ„ en handduk. HĂ€ll i valfri fotbadsprodukt typ fotsalt eller olja, rör gĂ€rna runt litegrann innan du sĂ€nker ner dina fötter. LĂ„t fötterna vara i vattnet i minst 10–15 minuter för att öka vĂ€lbefinnande och reducera stress. Ett fotbad mjukar upp huden, rensar ut slaggprodukter och ökar din blodcirkulation.

Efter tvÀtt kan du skrubba den lite försiktigt. Du kan anvÀnda antingen en badborste, peelinghandske, fotpeeling eller annat. Peelingprodukter för fötter har som oftast grövre korn Àn den peeling du vanligtvis anvÀnder till kropp och ansikte. Skrubba lÄngsamt med cirkulÀra rörelser, glöm inte att Àven skrubba mellan tÄr samt runt naglar och nagelband. Skölj av dem noga genom att anvÀnda vattnet i baljan alternativt be nÄgon att byta ut ditt fotbad mot nytt frÀscht vatten.

Ta upp fötterna ur vattnet och sÀtt ner dem pÄ en handduk. Torka sedan en fot i taget, extra viktigt Àr att torka mellan tÄrna för att undvika fotsvamp. Ta upp din fotfil och anvÀnd den sidan som Àr grövre först (i fotvalvet har du oftast vÀldigt tunn hud, anvÀnd inte den grova filen dÀr). Fila ner förhÄrdnader, vÀnd sedan pÄ filen och anvÀnd den finare sidan av filen som avslut. Ett tips om du har en hudspricka Àr att först sÀtta lite olja pÄ och sedan fila lÀngs med sprickan, alltsÄ inte tvÀrsöver.

FotvÄrd

NÀr du har filat klart anvÀnder du en pincett eller liknande för att fÄ bort smuts under och runt tÄnaglar. Tryck ner det överflöde av nagelband som har vuxit över nageln försiktigt. Sitter nagelbandet vÀldigt hÄrt anvÀnd dig dÄ av en uppmjukande olja eller vÀteperoxid (enbart pÄ nagelbanden inte pÄ omkringliggande hud). Klipp eller skÀr bort det överflödiga nagelband som du inte behöver.

AnvÀnd en nageltÄng, nagelklippare eller nagelsax och klipp dÀrefter nageln rakt över. Undvik att göra kanterna för runda eftersom det pÄ sikt kan orsaka dig smÀrtsamt nageltrÄng. Om du upplever att kanterna blir vassa dÄ anvÀnder du en nagelfil för att fixa ett mjukare avslut.

NÀr naglarna Àr klippta sÄ Àr det dags att smörja in fötterna. VÀlj en bra krÀm speciellt lÀmpad för foten. Smörj in noga och passa pÄ att ge dig sjÀlv en fotmassage för ökad blodcirkulation.

NÀr du ska mÄla nagellack behöver du först ta bort krÀm ifrÄn nagelbÀdden. Detta kan du göra med nagellackborttagning. AnvÀnd en tÄseparerare och börja med underlacket (det Àr speciellt viktigt om du vill ha rött nagellack dÄ det lÀtt missfÀrgar naglarna). Sen mÄlar du nagellack i den fÀrg du önskar och avslutar sÄ smÄningom med ett överlack.

Det Àr helt klart vÀrt att lÀgga ner lite tid och energi pÄ att göra en pedikyr hemma.

Bra produkter vid Pedikyr Hemma

Scholl Vitaliserande Fotbad med naturliga saltkristaller ger skonsam rengöring och lindring av trötta/ömma fötter

Niegeloh Solingen NagelbandstÄng vars blad Àr individuellt vÀssade och finslipade för hand för bÀsta precision. HÄllbart och hÀrdat stÄl i hög kvalitet.

Apoteket Nagelsax böjd Àr smidig och enkel att anvÀnda. JÀmna eventuellt till vassa kanter med en nagelfil.

Cosborg FotcirkulationkrÀm förbÀttrar cirkulationen, ökar hudens mjukhet och förhindrar att hudsprickor uppstÄr. Ett vanligt fotproblem Àr just torrhet och hudsprickor. Vid stÀndigt kraftiga pÄfrestningar pÄ foten bildas det förhÄrdnader och detta Àr för att skydda vÀvnaden.

Niegeloh Solingen TÄseparerare 2-pack underlÀttar nÀr du ska fila eller mÄla tÄnaglarna hemma

Andra texter som kanske kan intressera dig.
HĂ€lsprickorPincetter