Nageltrång

Observera att Fotvårdsprodukter.se är en jämförelsesida. När du klickar på en produkt skickas du till återförsäljaren med bäst pris på just din produkt, exempelvis Apoteket eller Apotea, där du snabbt, tryggt och säkert kan beställa din vara direkt hem till brevlådan.

Vad är nageltrång?

Nageltrång är en obehaglig upplevelse för den som drabbas.
De vanligaste symtomen är en stor smärta runtomkring själva nageln.
Du som haft eller har fått detta problem vet också att det är svårt att ta på sig och gå i skor på grund av smärtan. Smärtan som du känner runt nageln beror på grund av att nageln den växt in i huden

Hur undvika nageltrång?

Det enklaste sättet att undvika nageltrång är att sköta om dina fötter och alltid klippa tånaglarna rakt av – inte med runda hörn – och inte för korta.

Hur behandla nageltrång?

Om du drabbats av problemet med inväxt nagel kan du göra några saker själ. Först och främst kan tvätta nageln och badda med alsolsprit.

Att boka en fotvårdsbehandling hos fotterapeut kan hjälpa dig. Terapeuten kan på ett professionellt sätt klippa ner nageln och vid behov göra ett kirurgiskt snitt i den. Det senare för att han/hon ska att lyfta den och sedan rengöra under nageln.

Infektioner i samband med nageltrång är inte ovanliga och ibland uppstår en infektion som behöver behandlas med antibiotika.

När försvinner ditt nageltrång?

Ibland går nageltrånget över relativt fort men i andra fall kan det vara svårt att bli fri från problemet. Om ditt nageltrång inte går över, eller återkommer, kan det bli aktuellt att träffa läkare och en kirurg för att utföra en operation. Själva operationen är relativt okomplicerad och innebär att en liten del av den drabbade nageln klipps bort vid den smärtsamma sidan.

Med ett litet snitt i huden underlättar man även så att nagelanlaget tas bort. Det medför att nageln inte längre kan fortsätta växa ner i din hud.

Kräm, verktyg skor och andra medel för att behandla ditt nageltrång

Den som drabbats av ett nageltrång kan räkna med att vara sjukskriven i 2 till 4 veckor. Denna period måste du använda för dig anpassade specialskor för att få plats med förbandet. Det kan vara bra att känna till att Du kan börja belasta foten direkt.

Här på Fotvårdsprodukter.se hittar du de allra flesta verktyg, medel och behandlingar du behöver för att dels förebygga och dels bli fri från problemet.

Andra texter som kanske kan intressera dig.
Fotvård & NagelskötselHallux Valgus