Nagelsax

Observera att Fotvårdsprodukter.se är en jämförelsesida. När du klickar på en produkt skickas du till återförsäljaren med bäst pris på just din produkt, exempelvis Apoteket eller Apotea, där du snabbt, tryggt och säkert kan beställa din vara direkt hem till brevlådan.

Hitta rätt nagelsax

När man klipper tånaglar bör man klippa dem rakt över och undvika runda former. Detta är då det är lätt att orsaka nageltrång om formen är för rund samt om nageln trycker mot sidan av nagelbädden, får du problem så rekommenderar vi att du bokar tid hos en fotvårdsspecialist.

Tvätta fötter och naglar noga för att undvika att bakterier gror, använd dig gärna av en nagelborste för att ta bort smuts under naglarna. På vår sida finns tips och råd om fotbad samt pedikyr hemma.
Kom ihåg att desinfektera dina fotvårdsprodukter på regelbunden basis.

Nagelbanden har en tendens att växa upp på nageln. Du kan försiktigt trycka ner nagelbanden med en så kallad nagelbandspinne. Har du mycket hudöverskott så klipp försiktigt med en rekommenderad nagelsax eller nageltång.

Bit inte på naglarna, det kan orsaka infektioner och smärta och tar bort det naturliga skyddet för nagelbädden. Det är viktigt att återfukta både hud och naglar, det finns många bra produkter att välja mellan. Krämer, lösningar, salvor och lack. En nagelfil kan användas till att fila ner nageln och även till att polera upp en fin glans.

Rekommenderade nagelsaxar

Niegeloh Solingen Tånagelklippare i rostfritt stål för enkel klippning av naglar. Niegeloh Solingens Topinox-produkter är av högsta kvalitet och slipade 18 gånger av CNC-maskiner, där alla ytor blir exakt facettslipade som om de slipats med diamant. Produkten är tillverkade i Edelstaahl-stål och är rostfria och även steriliserbara.

Apoteket Nagelklippare är speciellt bra för hårda naglar, förpackad i praktisk och återförslutningsbar påse. Jämna eventuellt till vassa kanter med en nickelfri nagelfil.

Apoteket Nagelsax böjd är smidig och enkel att använda. Jämna eventuellt till vassa kanter med en nagelfil.

Apoteket Nagelsax för barn är en sax med runda spetsar. Saxen är speciellt framtagen för säker användning på barnens naglar. Barns naglar är mjuka och ibland svåra att klippa. Fingernaglarna klipps så att de får samma form som fingertopparna medan tånaglarna är enklast att klippa rakt av. Klipp inte naglarna för korta

Niegeloh Solingen Nagelbandskniv Vit i rostfritt stål och vitt plasthandtag. För precisionstrimning av nagelband.

Niegeloh Solingen Nagelbandstång vars blad är individuellt vässade och finslipade för hand för bästa precision. Hållbart och härdat stål i hög kvalitet.

Andra texter som kanske kan intressera dig.
Elektrisk FotfilPincetter