Fotkräm > Scholl > Cosborg > CCS > Bäst i test

Observera att Fotvårdsprodukter.se är en jämförelsesida. När du klickar på en produkt skickas du till återförsäljaren med bäst pris på just din produkt, exempelvis Apoteket eller Apohem, där du snabbt, tryggt och säkert kan beställa din vara direkt hem till brevlådan.

Varför är det viktigt att ta hand om sina fötter?

Foten består av ben, ligament, senor, muskler, blodkärl och nerver. Alla dessa komponenter samarbetar tillsammans vilket gör att vi kan böja och röra på foten i alla riktningar.

Vi utsätter dagligen våra fötter för ett enormt tryck, uppemot flera ton. Speciellt löpare, där kan man öka trycket med 500 procent. Viktigt är att ha bra löparskor och lufta fötterna efteråt och även använda någon form av fotkräm. Det är av stor vikt att tänka på hur du belastar din fot. Stå gärna med fötterna axelbrett isär, fördela vikten jämt över båda fötterna och se till att du står på hela foten. En annan sak som är viktig är att du rör på dig ofta, det är på det sättet vi bygger muskler och det är aldrig bra att stå stilla i samma position för länge, se till att du går och står rätt. Belastar du fötterna fel påverkar det dessutom dina knän, höfter och rygg. Fötterna utgör basen och därför är det av stor betydelse att ta väl hand om dem.

 

Vad ska du tänka på innan du köper en fotkräm?

Vilken fotkräm du bör använda beror förstås helt på vad dina fötter behöver. Om du lider av torra fötter bör du använda en kräm som tillför mycket fukt. Vid hälsprickor eller extrem torrhet finns det feta krämer samt speciellt utformade preparat för just hälsprickor.

Lider du av dålig blodcirkulation i foten kan du ge dig själv fotmassage alternativt boka tid hos en fotterapeut. Krämer för dålig blodcirkulation kan ge god effekt.

Har man diabetes är det väldigt viktigt med regelbunden fotvård och insmörjning. Diabetiker har nedsatt känsel i fötterna och missar ibland små sår eller sprickor. Har man otur blir det infektioner som i värsta fall leder till amputation.

Du kan exempelvis använda dig av kräm, salva och puder för liktorn, vårtor, nagelband, förhårdnader, fotsvett mm. På vår sida hittar du krämer/salvor som är bäst i test till de flesta typer av fotproblem.

Fotkräm som vårdar tillsammans med Peeling

När vi smörjer in vår kropp hoppar vi ofta över att smörja fötterna då viBästa och billigaste fotkräm för friska fötter fotvårdsprodukter.se inte orkar vänta på absorberande av produkten. Att smörja foten ger kladdiga fotavtryck på golv samt ökar risken att du ska halka. Därför bör du avsätta tid och kärlek till regelbunden fotvård.

Tappa upp vatten i en balja/fotbad, det bör vara lite varmare än kroppstemperatur. Tillsätt sedan fotolja, fotsalt eller annan valfri produkt i vattnet. Stoppa ner dina fötter i fotbadet och låt dem vara där runt 10–15 minuter. Ta upp ena foten och torka den litegrann så att du kan börja massera med fotpeeling. Peela gärna med cirkulära rörelser, ta det mer försiktigt ovanpå foten då huden är tunn och glöm inte nagelbanden. Fotpeeling bör vara lite grövre än kropp- och ansiktspeeling då huden är grövre runt hälar och fotsula. När du peelat klart fortsätter du med andra foten och avslutar med att skölja dem. För att undvika fotsvamp torka noga med en handduk, speciellt mellan tårna. Nu är du klar för fotvård och insmörjning.

Bäst i test | 5 tips på fotkräm för friska fötter!

Cosborg Fotkräm för torr & hård hud ger liv till fötter med torr och hård hud genom att tillföra mycket fukt. Den innehåller Urea, sheasmör, jättenattljusolja, macadamianötolja, allantoin och provitamin B5. Urea är känt för sina mjukgörande egenskaper och innehållet av allantoin gör att sprickor i huden läker snabbare. Sheasmör och macadamianötolja är tillsatta pga sina fuktbevarande egenskaper. Jättenattljusolja ökar återuppbyggnaden och stärker hudceller. Provitamin B5 är en antioxidant och mentol ger en svalkande och uppfriskande känsla.

Cosborg Fotcirkulationkräm förbättrar cirkulationen, ökar hudens mjukhet och förhindrar att hudsprickor uppstår. Ett vanligt fotproblem är just torrhet och hudsprickor. Vid ständigt kraftiga påfrestningar på foten bildas det förhårdnader och detta är för att skydda vävnaden.

Sasco Eco Body Foot Cream är en intensivt återfuktande och vårdande fotkräm, passar vid torrhet och förhårdnader. Innehåller solrosolja, aloe vera och avokadoolja.

CCS Foot Pro All in one är en medicinsk och multifunktionell anpassad för dem som lider av fotsvamp, torrhet, hälsprickor, förhårdnader och illaluktande fötter. Foot Pro rekommenderas av Sveriges fotterapeuter då den ger synliga resultat inom två veckor. Krämen binder fukt och reparerar huden effektivt.

Natursalva Lavendel gör huden mjuk, smidig och lugn. Använd salvan över hela kroppen inklusive läppar. Salvan är helt fri från kemiska tillsatser såsom parfym, konserveringsmedel och färgämnen.

Andra texter som kanske kan intressera dig.
FotbadManikyr & Pedikyr