Fotvård & Nagelskötsel – Experttips för Egen Fotvård

Observera att Fotvårdsprodukter.se är en jämförelsesida. När du klickar på en produkt skickas du till återförsäljaren med bäst pris på just din produkt, exempelvis Apoteket eller Apotea, där du snabbt, tryggt och säkert kan beställa din vara direkt hem till brevlådan.

Fotvård som fungerar! Dina fötter är fantastiska och de hjälper dig varje dag att upptäcka världen och får dig att stå upp hela dagen. De behöver också uppmärksamhet för att hålla sig mjuka, starka och fria från problem.
4 smarta fotvårdstips och steg för nagelskötsel. Tips som hjälper dig att enkelt och smart hålla dina fötter och naglar fantastiska, lena och snygga.

Det finns bra tips och sen finns det smarta och effektiva tips. De här är mina bästa råd för dig som vill få lena, sköna och snygga fötter och nagler …

Fotvårds- och nagelskötsel tips 2019

Fila och släta till dem! Gör det till en god vana att använda en pimpsten eller fotfil på fuktiga hälar. Om du gör det kommer dina fötter att se bra ut i högklackade och öppna skor.

Börja med att blöta dina fötter i vatten eller i ett fotbad under ca 10 till 15 minuter. Det gör att du mjukar upp huden.

Ta sedan försiktigt bort den förtjockade huden med en pimpsten. Vi rekommenderar ett varmt fotbad av svart te (tanninsyra).

Tanninsyra är ett naturligt antibakteriellt medel som kan minska risken för att få problem. Använd gärna en fuktgivande fotskrubb gjorda av botaniska ämnen som krossade fruktkorn, socker eller kemiska exfoliatorer.

Detta hjälper också till att ta bort död hud. Efter att du har skrubbat, applicera en rik fotkräm eller en balsam som innehållande sheasmör eller kakaosmör.

Leta efter balsam eller fot- och för hälen anpassade krämer innehållande salicylsyra eller urea för att mildra hårdheter.

  • Blöt dina fötter i fotbad.
  • Använd professionell nagel- & fotfil.
  • Använd krämer för att mjuka upp.

Om dina klackar och hälar är mycket torra och/eller har sprickor – boka tid hos en läkare eller dermatolog för fotvårdsbehandling. Om de inte är så dåliga, finns det gott om fuktgivande produkter att välja mellan hos Fotvårdsprodukter.se

Först kan du prova några medicinska för hälen anpassade produkter som inte behöver recept. Fotvård som fungerar snabbt är att du genom att använda en tjockare fotkräm får du hjälp att återfukta hård hud på hälen. Leta efter de fotkrämer som innehåller en mjukgörare eller ett fuktbevarande medel, såsom mjölksyra, som drar fukt i huden. 3.

Fotvårdstips för att behandla din fotsvamp

Så kallade antifungal behandlingar, behandlingar mot fotsvampar, finns i många olika former. Du kan få hjälp av krämer, lotioner, vätskor, spraypulver och sprayvätskor.

Dessa fotvårdsprodukter fungerar bäst på milda fall. De flesta hjälper väldigt sällan för dig som har nagelsvamp vilket är ett ganska svårt tillstånd att behandla.

Oavsett deras form har alla fotvårdsprodukter en av följande aktiva ingredienserna, som alla är lika effektiva: terbinafin, tolnaftat, mikonazol, ciklopirox eller clotrimazol.

Tabari säger tea tree oil, ibland kallad melaleuca olja, fungerar också bra på milda fall. Leta efter ett medicinerat pulver eller spray om du ofta får svettiga och fuktiga fötter. Pulver innehåller vanligen aluminiumkloridhexahydrat för att hålla fötterna torra.

Om du istället har för torra fötter kan du söka och leta efter en svampskyddande lotion. Torka fötterna noggrant innan du applicerar svampdödande pulver eller lotion på dina fötter.

Fler orsaker till fotsvamp med mera
Mörka och fuktiga förhållanden, som träningsanläggningars omklädningsrum, är perfekt för de svampar som orsakar fotsvamp.

Grundläggande god fothygien är det bästa sättet att förebygga svampinfektioner. Tvätta därför fötterna ofta och torka dem noga, särskilt mellan tårna. Använda dessutom nytvättade strumpor dagligen.

Andra texter som kanske kan intressera dig.
Nagelsvamp Nagelsaxar